NL EN

FORUM: Free Heri Heri

Live

Reserveren is niet nodig, we zullen maaltijden uitdelen van 16:30 tot 18:30 uur.

Op 1 juli 2022 slaan Kunstinstituut Melly, het HipHopHuis en Theater Rotterdam de handen ineen om Emancipatiedag te vieren. Emancipatiedag wordt in Suriname Ketikoti, "het verbrekenx van ketenen", genoemd. Het markeert de afschaffing van de slavernij in het Nederlandse Koninkrijk op 1 juli 1863. Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen terwijl wij gezamenlijk 750 gratis Heri Heri maaltijden uitdelen in samenwerking met @freeheriheriforall.

Heri Heri bestaat uit cassave, bakbananen, zoete aardappelen, vis en eieren en werd tijdens de trans-Atlantische slavenhandel door veel tot slaaf gemaakte mensen op plantages over de hele wereld gekookt. Om de afschaffing van de slavernij te herdenken en om hun voorouders te eren, werd Free Heri Heri for All opgericht door Arya en Ira Kip om deze historische dag onder de aandacht te brengen en om banden te smeden tijdens een gezamenlijke maaltijd. Door Heri Heri te eten en de geschiedenis van de slavernij in Nederland te begrijpen, wordt het verleden niet vergeten en is de belofte van een rechtvaardiger toekomst mogelijk.

We zijn erg blij om oud-raadslid Peggy Wijntuin te verwelkomen tijdens dit evenement. Tijdens het eten van de Heri Heri zal ze met ons een paar woorden delen tussen 16:30 en 17:30 uur. Om 18 uur treden gitarist Tayler Calister en zangeres Ilaisa Ghisaidoobe samen op in MELLY Bookshop and Café. Kunstinstituut Melly zal maaltijden uitdelen van 16:30 tot 18:30 uur.

Blijf op de hoogte voor meer programma updates met gastsprekers, DJ's, en meer. We hopen dat u ons kunt vergezellen op deze dag van herdenking en viering.

Deelnemers

Netwerk

Series

back