NL EN

Creëren, Verzamelen, Schenken | Art Rotterdam 2022

Live en Online Reserveer tickets

In samenhang met de editie van dit jaar van de hedendaagse kunstbeurs Art Rotterdam presenteert Kunstinstituut Melly een serie programma's voor kunstprofessionals en -liefhebbers. De evenementen vinden plaats bij Kunstinstituut Melly op zaterdag 21 mei 2022. Het programma bestaat uit presentaties van verzamelaars en directeuren van particuliere collecties, gevolgd door gesprekken.

Part 1: Particuliere Collecties, Publieke Opdrachten
11 – 12:30 uur

Als het om hedendaagse kunst gaat, is de relatie tussen verzamelen en filantropie soms onduidelijk. Toch is er een duidelijk verschil tussen het opzetten van een privécollectie en het opzetten van een instelling of het opbouwen van een nieuw publiek. Dit programma brengt Sietske van Zanten (directeur van het LAM museum in Lisse) en Marie Martraire (directeur collecties van KADIST in Parijs en San Francisco) samen om de collecties te presenteren waarvoor zij zorgdragen, evenals hun institutionele inspanningen op het gebied van het betrekken van publiek. Een gesprek tussen hen en de aanwezigen zal worden gemodereerd door Sofía Hernández Chong Cuy, directeur van Kunstinstituut Melly.

Part 2: Ethiek van verzamelen
13 – 14:30 uur

Dit jaar wordt een onafhankelijke en internationale gedragscode voor verzamelaars van hedendaagse kunst gepubliceerd: ethicsofcollecting.org. De code moedigt verzamelaars aan om hun rol als "sociaal rechtvaardig, verantwoordelijk en transparant" te heroverwegen. De code is opgesteld door een internationale groep verzamelaars, en drie van hen komen naar Rotterdam om de code te presenteren bij Kunstinstituut Melly: Iordanis Kerenidis, Piergiorgio Pepe, en Sandra Terdjman. Hun presentatie wordt gevolgd door een gesprek met het aanwezige publiek onder leiding van Alexander Ramselaar, voorzitter van de Nederlandse Stichting Collectors of Contemporary Art (C.o.C.A.).

Part 3: C.o.C.A. Curator Rondleiding
17 – 18 uur

C.o.C.A gast-curator Ellis Kat zal spreken over Nokukhanya Langa's tentoonstelling Een neerwaarste spiraal is een gespannen veer, gepresenteerd in Anchored, de nieuwste projectruimte op de tweede verdieping Kunstinstituut Melly. Voor meer informatie, klik hier.

Daarnaast presenteert Kunstinstituut Melly een nieuwe limited edition van kunstenaar Simon Fujiwara in booth #99 tijdens Art Rotterdam. De beurs vindt plaats van 19 tot 22 mei 2022 in de Van Nelle Fabriek.

Tickets

Tickets of gratis reserveringen voor onze leden zijn verkrijgbaar via bovenstaande link. Deel 1 of 2 = €10 (inclusief algemene toegang) of om deel 1 en deel 2 bij te wonen = €15 (inclusief algemene toegang). Tickets of reserveringen zijn verplicht.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

back