NL EN

KIJK

Reserveer tickets

Kijk, zegt Paul, terwijl hij het potlood uit zijn zak haalt. Het probleem dat je aan hem voorlegde wordt in een handomdraai opgelost door een tekening, een telefoontje, of een voorwerp dat hij precies voor dit moment bewaard lijkt te hebben. Paul van Gennip heeft meer dan 34 jaar bij Kunstinstituut Melly gewerkt als adjunct-directeur. Nu hij met pensioen gaat, wordt in het boek PAUL aandacht besteed aan zijn nalatenschap. Met de nadruk op de alledaagse dingen die zijn gedrevenheid om kunst mogelijk te maken weerspiegelen.

Pauls hechte collega’s line kramer en marjolijn kok, die samen THE KOKRA FAMILY vormen, kregen de opdracht om de enorme collectie objecten die Paul in de loop der jaren in het instituut heeft verzameld, te documenteren voor het boek. Ze zijn meer dan een jaar met het project bezig geweest, en hebben ruim 500 objecten gedocumenteerd. Een selectie uit de fotoserie die ze maakten is te zien in de tentoonstelling, vergezeld van beschrijvingen door Paul. Daarnaast presenteren we een aantal objecten in hun oorspronkelijke vorm: als ‘ding’. Van een verkoolde lont tot een stoel uit de tentoonstelling (1995) van Paul Thek symboliseren ze de tentoonstellings- geschiedenis van het instituut.

De tentoonstelling is samengesteld door Julija Mockutė in samenwerking met THE KOKRA FAMILY en Paul van Gennip, met ondersteuning van Alexis Medina Trejo. Dank aan 75B, Wendy van Slagmaat-Bos, Tubelight en Jordy Walker.

Curators

PUBLICATIES

↳ PAUL, an unofficial institutional history through the hands of Paul van Gennip
back