NL EN

Rotterdam Cultural Histories #25: 25 Jaar Tubelight — Kritieke Kunstkritiek

Reserveer tickets

Deze editie van Rotterdam Cultural Histories viert het 25-jarig bestaan van Tubelight met een jubileumtentoonstelling. Op nummer 53 van de Witte de Withstraat, recht tegenover TENT en Kunstinstituut Melly liggen de wortels van Tubelight. Hier was ooit MK Galerie gevestigd. Eigenaren van de galerie, Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo, samen met mede-initiatiefnemer Antoine Achten, startten destijds in 1998 een experimenteel recensieblad. Dit kleine initiatief groeide in de loop der jaren uit tot een springplank voor opkomende schrijvers, redacteuren en ontwerpers.

Bekijk in de tentoonstellingsruimte de fysieke uitgave van Tubelight #126: een tijdschrift in de vorm van een tentoonstelling. In deze ruimte kun je alle eerder uitgegeven edities van Tubelight ontdekken, kunstwerken bekijken, én bijbehorende recensies en teksten over Tubelight lezen. De teksten vind je op losse vellen in de ruimte en mag je meenemen. Gedurende de tentoonstelling worden nieuwe bijdragen toegevoegd, waardoor het nummer zich langzaam uitbreidt. Tubelight #126 is vormgegeven door Kai Udema; hij maakte ook de vrijplaats in deze ruimte.

De serie Rotterdam Cultural Histories is een samenwerking tussen TENT en Kunstinstituut Melly, waarin we afwisselend onderwerpen uitlichten uit de geschiedenis van kunst en cultuur in Rotterdam. Deze editie is een productie van TENT en werd samengesteld door de Tubelight redactie.

Netwerk

Series

back