NL EN

Lagos Wide and Close

Ter gelegenheid van de lancering van de DVD Lagos Wide & Close van Bregtje van der Haak is tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) in Witte de With een speciale installatie te zien. De installatie, onderdeel van het City Program van het IABR, is te zien tot 19 juni 2005.

Opening 27 mei om 19.30 uur.

Op 1 juni vanaf 20.00 uur vindt een gesprek plaats tussen Bregtje van der Haak en Rem Koolhaas over Lagos Wide & Close.

In 2002 maakte Bregtje van der Haak Lagos/Koolhaas, een documentaire over zelf-organisatie en verstedelijking in Nigeria, in samenwerking met de architect Rem Koolhaas en The Harvard Project on the City. Als vervolg hierop ontwikkelde zij samen met ontwerper Silke Wawro een nieuw project: Lagos Wide & Close, an Interactive Journey into an Exploding City. Deze vernieuwende DVD bevat een interactieve video-documentaire (60), gesneden uit 55 uur niet eerder gebruikt materiaal, die de kijker dichter bij de explosief groeiende miljoenenstad Lagos wil brengen. Met buschauffeur Olawole Busayo beweegt de kijker door de stad en heeft daarbij zowel in audio als in video op ieder willekeurig moment in de documentaire de keuze uit een afstandelijke(‘wide’) of een betrokken (‘close’) perspectief op Lagos.

Regisseur: Bregtje van der Haak
Ontwerp: Silke Wawro
Camera: Alexander Oey
Geluid: Rik Meier
Submarine, 2005

Rem Koolhaas in gesprek met Bregtje van der Haak

Naar aanleiding van het verschijnen van de DVD gaat Rem Koolhaaswoensdag 1 juni om 20.00 uur in gesprek met Bregtje van der Haak onder leiding van Hans Maarten van den Brink in Witte de With (Auditorium). Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus het is noodzakelijk om te reserveren. Dit kan door een e-mail te sturen [email protected] of door te bellen naar: 010 4110144. Kaarten kosten EUR 5,00.

Naast de installatie in Witte de With is de documentaire van 28 mei tot 5 juni om 21.00 uur ook interactief te bekijken bij de VPRO door een speciale samenwerking tussen de digitale kanalen Holland Doc en /Geschiedenis. Zie www.vpro.nl.

geproduceerd door Submarine in co-productie met de VPRO

Deelnemers

Ondersteund door

Amsterdam Fonds voor de Kunst
The Sandberg Institute and Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties

back