NL EN

TRAINING: De Helende Koreaanse Schilderkunst

Reserveer tickets Live

Doe mee aan de Koreaanse Schilder Training!

Deze workshop begint met een korte meditatie en ademcontrole oefening, gevolgd door een basislijn tekening met verschillende ademhalingstechnieken. Je leert o.a. hoe je de kwast vasthoudt terwijl je bewust wordt gemaakt van je lichaamshouding in relatie tot deze tekenkunst. Gedurende de gehele sessie ga je via de zogenaamde flow modus verbinding maken met je innerlijke zelf. 

De traditionele techniek van de Koreaanse schilderkunst begon met kalligrafie geleerden in de zestiende eeuw. Door de natuur nauwlettend te observeren en essentiële betekenis te vinden, ontdekten ze de kosmos in de verschijning van planten, en waren ze in staat om de meest eenvoudige maar full-featured verschijning van de natuur te tekenen. We zullen misschien niet in staat zijn om de techniek van de Koreaanse schilderkunst meteen onder de knie te krijgen, maar in ieder geval zullen we de fundamentele principes zoals rust en concentratie leren. Deze ervaring heeft helende effecten en biedt ruimte voor “ mindfulness”!

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

84 STAPPEN
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.