NL EN

Studium Generale x Internationale Vrouwendag

Live Reserveer tickets

De genderkloof dichten

Wikipedia Edit-a-thon op Internationale Vrouwendag

Het evenement is in het Engels
Deuren open 17:30 uur

Kom vrouwen vieren en help de genderkloof te dichten! De ondervertegenwoordiging van vrouwen is nog op te veel plaatsen te vinden. Wist je dat slechts 18% van alle Engelstalige Wikipedia-pagina's over vrouwen gaat? Deze Internationale Vrouwendag pakken we dit probleem aan met een programma vol tips, trucs en praktische hulpmiddelen. Doe mee en help de genderkloof te verkleinen!

Wikipedia, het is misschien wel de eerste plaats waar de meesten van ons naartoe gaan als ze informatie zoeken. En toch zijn vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd. Er zijn genoeg vrouwen, of aan vrouwen gerelateerde onderwerpen die een plaats verdienen op de site, en jij kunt daaraan bijdragen tijdens deze Edit-a-thon op Internationale Vrouwendag! Maak een pagina aan, voeg er één toe of vertaal. Of kom gewoon langs om te leren over het belang van zichtbaarheid voor emancipatie.

Het programma:
- Dr. Laura Braden (ESHCC) geeft een workshop en vertelt ons alles over bewerken, vertalen en pagina's maken, terwijl vrijwilligers van Wikimedia Nederland rondlopen om te helpen. Wat maakt het Open-Source principe van de online encyclopedie zo bijzonder en aan welke eisen moet een goede pagina voldoen?

- Prof. Hanneke Takkenberg (ECWO) zal spreken over het belang van het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwen op onder andere Wikipedia maar ook in het bedrijfsleven en de samenleving als geheel.

- Risa Togo sprak met studenten die enthousiast een Wikipedia-pagina schreven en daar een vlog over maakten. Wat dreef hen om een pagina te maken en wat waren hun bevindingen tijdens het schrijven?

- Je-Anne Dirksz maakte de visual voor het International Women's Day event en onderzocht hiervoor non-binariteit en zelfreflectie, tijdens de Edit-a-thon vertelt ze over de resultaten van haar zoektocht.

- Bezoek de tentoonstelling van Jennifer Tee

Geen voorkennis vereist, breng gewoon je eigen laptop mee. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd.

Deze Edit-a-thon wordt georganiseerd vanwege Internationale Vrouwendag, maar als je andere ideeën hebt om Wikipedia inclusiever te maken, doe dan mee!

Deze jaarlijkse Edit-a-thon wordt mogelijk gemaakt door Studium Generale, ECWO (Erasmus Centre for Women and Organisations), Dr. Laura Braden (Erasmus School of History, Culture and Communication), Wikimedia Nederland en Kunstinstituut Melly.

Deelnemers

  • Je-Anne Dirksz, Prof. Hanneke Takkenberg, Dr. Laura Braden, Risa Togo

Curators

Netwerk

Series

back