NL EN

BOEKEN: Amelia Groom

Reserveer tickets Live

Kom naar deze speciale BOEKEN editie om de lancering te vieren van Beverly Buchanan: Marsh Ruins, door schrijfster en kunsthistorica Amelia Groom. Na de presentatie zal kunstenaar Dagmar Bosma een reactie geven en in gesprek gaan.

Beverly Buchanan (1940-2015) was een beeldhouwer die voornamelijk in het zuiden van de Verenigde Staten werkte. In haar werk legde ze een verband tussen politiek, ecologisch en esthetisch bewustzijn door een aanhoudend onderzoek naar sculpturale fragmentatie en ruïnes. Haar site-specific omgevingswerk Marsh Ruins is gesitueerd tussen de hoge grassen en brakke moeraswateren van Brunswick aan de zuidoostkust van Georgia. In 2019 reisde Groom naar de plek op zoek naar de Ruins, waarbij ze ook tijd doorbracht met Buchanan's essay's in de Archives of American Art.

De nieuwste publicatie in de Afterall 'One Work' serie, Beverly Buchanan: Marsh Ruins presenteert een geïllustreerd onderzoek naar dit complexe en ongrijpbare werk, dat in een voortdurende staat van ondergang verkeert.

De opbrengst van dit programma gaat naar de St. Simons African American Heritage Coalition.

Deelnemers

Series

back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.