NL EN

Artist Talk: Zin Taylor

Tijdens deze informele presentatie bespreekt kunstenaar Zin Taylor zijn interesse in het bijzondere oeuvre van kunstenaar, architect, designer en theoreticus Frederick Kiesler (1890-1965), dat het vertrekpunt vormde voor zijn nieuwe werk A Segment of Translation (F. Kiesler’s Mind Form), als onderdeel van Witte de Withs In Light Of 25 Years programma.
Taylor laat zich leiden door de affiniteiten tussen zijn eigen praktijk en die van Kiesler, en licht de wisselwerkingen tussen vorm en gedachte toe. Door bijvoorbeeld de ideologische functie van de klassieke yurt tent in de hippiebeweging te linken aan de organische vorm van Kieslers befaamde Endless House toont Taylor ons de uiteenlopende referenties en bronnen die aan de grondslag van zijn nieuwe werk liggen.

Het gesprek wordt gevoerd door Zin Taylor en Samuel Saelemakers, Curator bij Witte de With Center for Contemporary Art.

Deelnemers

Verwante items

back

Wegens de installatie van nieuwe tentoonstellingen zijn de tweede verdieping en de MELLY boekwinkel gesloten tot de opening op 9 juni van 18 tot 20 uur! Ondertussen kun je onze 84 STAPPEN tentoonstelling op de derde verdieping gratis bezoeken.