NL EN

FOCUS met Wouter Davidts: I would prefer not to

Begin het weekend met een tentoonstellingslezing door kunsthistoricus Wouter Davidts, waarin hij een persoonlijke lezing geeft van Een tentoonstelling met een audioscript door Sarah Demeuse en Wendy Tronrud en een soundtrack door Mario García Torres in samenwerking met Sol Oosel.

Naar verluidt zegt de Franse kunstenaar Daniel Buren nooit nee tegen tentoonstellingsvoorstellen, tenzij de omstandigheden slecht zijn. Elke gelegenheid moet worden aangegrepen, elke kans moet worden genomen. Maar wat maakt de omstandigheden 'slecht'? Wanneer en waarom kan een kunstenaar terecht weigeren deel te nemen? Afgaand op het audioscript van de huidige tentoonstelling bij Witte de With, brengt deze lezing verschillende voorbeelden, verhalen, anekdotes en geruchten samen van kunstenaars die niet langer wilden deelnemen. Ze sloegen uitnodigingen af, besloten om buiten het systeem te stappen of trokken zich helemaal terug.

Neem deel aan Davidts’s associaties uit de kunstgeschiedenis, biografieën van kunstenaars, en zijn academisch onderzoek naar museum-architectuur, in deze tentoonstellingslezing over “dropping out”.

Deelnemers

Verwante items

back

Wegens de installatie van nieuwe tentoonstellingen zijn de tweede verdieping en de MELLY boekwinkel gesloten tot de opening op 9 juni van 18 tot 20 uur! Ondertussen kun je onze 84 STAPPEN tentoonstelling op de derde verdieping gratis bezoeken.