NL EN

The Soft Screening

Wij nodigen je van harte uit bij Witte de With Center for Contemporary Art voor The Soft Screening – een vertoning van queer short films.

The Soft Screening streeft ernaar tijdelijk ruimte te creëren specifiek voor en door ‘queer bodies’. Met bewegend beeld en geluid verkennen de korte films wat liefde, leven en seksualiteit is en kan zijn. Naar aanleiding van een open call is een selectie korte films gemaakt die getoond zullen worden, gevolgd door de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een aantal van de makers.

Programma

  • Let Me Try to Explain, Hanna Stenman
  • The Queerifier, yEs!yEs!
  • A Real Girl, Praewa Bulthaweenan (Bink)
  • A Room of Oblivion, Dorothy Cheung
  • INTI SIKI (Sun Ass), Frau Diamanda a.k.a Hector Acuña
  • Queering, Zachary Schoenhut
  • The Drum Tower, regisseur Fan Popo en producent Jenny Man Wu

Dit evenement is georganiseerd door de deelnemers van Parallel Curriculum, Witte de With’s door studenten gedreven educatieprogramma.

Dit evenement volgt WORKSHOP: Manifesto of Self en omvat vooraf een thee- en snack pauze.

Over Parallel Curriculum

Het Parallel Curriculum van Studium Witte de With is een studenten gedreven educatie initiatief van Witte de With Center for Contemporary Art. Elk jaar werkt een selecte groep studenten samen uit verscheidene academische en creatieve disciplines om verschillende kennisgebieden in het hoger onderwijs te overbruggen, culminerend in de programmering van door studenten geleide evenementen.

Deelnemers van 2019 zijn: Maud Berden (Piet Zwart Institute), Rosa Elk (Vrije Universiteit Amsterdam), Sander Hintzen (Stockholms Universitet), Jasmijn van der Linden (RASL Double Degree: Erasmus Universiteit Rotterdam en Willem de Kooning Academie), Salvador Miranda (Piet Zwart Institute), en Adam Patterson (Piet Zwart Institute). The Soft Screening wordt geleid door Jasmijn van der Linden. Met dank aan extern advies door Angelica Falkeling, Parallel Curriculum alumna en onderdeel van Tender Center Rotterdam.

Toegankelijkheid en voorzieningen: Witte de With Center for Contemporary Art heeft een ingang met automatisch schuifdeur en een zware deur die handmatig opengaat. De traptreden die naar de begane grond leiden hebben een rolstoellift. De rest van de verdiepingen zijn gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk via de liften. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet op de begane grond met een handmatige deur. Er zijn gender neutrale toiletten aanwezig tussen de begane grond en eerste verdieping.

back