NL EN

WORKSHOP met Louis Henderson en Olivier Marboeuf: Ultravocal

Neem deel aan Ultravocal, een workshop door Louis Henderson en Olivier Marboeuf van het kunstenaarscollectief The Living and the Dead Ensemble.

Voor de workshop stellen Louis Henderson en Olivier Marboeuf voor om de vormen van schrijven, uitvoering en productie uit de film Ouvertures – gemaakt als onderdeel van The Living and the Dead Ensemble – te bespreken. De film bevraagt de hedendaagse relevantie van de Haïtiaanse revolutie door een reeks vertaalworkshops, een toneelstuk van Édouard Glissant en geïmproviseerde scènes gefilmd in Port-au-Prince en omgeving. Ultravocal zal zich concentreren op hoe zij, in de context van Haïti, een ervaring van ontbinding van hun oorspronkelijke project beleefden. Hoe dit hen verplichtte om hun greep los te laten, af te leiden en de controle te verliezen over een verhaal in permanente transformatie, om een collectief en kakofonisch lichaam te worden. Ze delen wat zij als een mogelijk pad naar een antikoloniale cinema beschouwen en nodigen kunstenaars, schrijvers en onderzoekers uit voor een oefening in polyfonisch schrijven.

Ultravocal wordt in context van Firelei Báez, nieuw werk gepresenteerd door Witte de With Center for Contemporary Art en Z33 huis voor actuele kunst, als onderdeel van hun langdurige engagement met artistieke onderzoekspraktijken.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

back