NL EN

FORUM ‘New Babylon: Continuous Now’ met Mark Wigley

Reserveer tickets

Locatie: Kunstinstituut Melly en Het Nieuwe Instituut

Kunstinstituut Melly en Het Nieuwe Instituut presenteren samen een avondvullend programma en route rond de erfenis en het 101-jarig jubileum van Constant Nieuwenhuys. Het programma draait om Nieuwenhuys' visionaire utopische architectuurproject 'New Babylon', en de tentoonstelling die in 1997/8 werd samengesteld door architectuurhistoricus Mark Wigley. New Babylon, ontworpen in 1956, bood een visioen van een in de toekomst gebouwde omgeving die de hele oppervlakte van de aarde besloeg en op pijlers rustte; van een samenleving georganiseerd rond vrije tijd en spel, en werk dat alleen door geautomatiseerde machines wordt uitgevoerd. Hoe ziet dit visioen er vandaag uit? Hoe verandert het voorstel voor New Babylon van 1997 tot 2021? En wat was de impact van deze tentoonstelling op degenen die haar bezocht hebben?

De avond begint met een bijeenkomst in Kunstinstituut Melly, georganiseerd rondom een presentatie van materiaal uit het tentoonstellingsarchief, en in samenwerking met de Master Interior Architecture: Research + Design, MIARD en speciale gast, Mark Wigley. Daarna volgt een wandeling naar Het Nieuwe Instituut voor een lezing van Wigley waarin hij reflecteert op de tentoonstelling, samen met reacties van professionals, aanwezigen en studenten.

Heeft u een herinnering aan het bezoek van de tentoonstelling 'New Babylon' in 1997? Bijdragen van het publiek zijn van harte welkom. Neem contact met ons op via office [​at​] kunstinstituutmelly.nl.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

Over Constant: New Babylon
Tentoonstelling
back
Als onderdeel van de nieuwe huisstijl van Kunstinstituut Melly zijn we de website aan het vernieuwen. Sommige functies zijn misschien nog niet toegankelijk, maar we werken eraan. Dank u voor uw geduld.