NL EN

FORUM ‘New Babylon: Continuous Now’ met Mark Wigley

Reserveer tickets Live

Locatie: Kunstinstituut Melly en Het Nieuwe Instituut

Kunstinstituut Melly en Het Nieuwe Instituut presenteren samen een avondvullend programma en route rond de erfenis en het 101-jarig jubileum van Constant Nieuwenhuys. Het programma draait om Nieuwenhuys' visionaire utopische architectuurproject 'New Babylon', en de tentoonstelling die in 1998 werd samengesteld door architectuurhistoricus Mark Wigley. New Babylon, ontworpen in 1956, bood een visioen van een in de toekomst gebouwde omgeving die de hele oppervlakte van de aarde besloeg en op pijlers rustte; van een samenleving georganiseerd rond vrije tijd en spel, en werk dat alleen door geautomatiseerde machines wordt uitgevoerd. Hoe ziet dit visioen er vandaag uit? Hoe verandert het voorstel voor New Babylon van 1998 tot 2021? En wat was de impact van deze tentoonstelling op degenen die haar bezocht hebben?

17 - 18 uur
We starten bij Kunstinstituut Melly met speciale gast Mark Wigley en het Rotterdamse MIARD rond de vitrine met daarin materiaal uit ons archief over de tentoonstelling Constant: New Babylon uit 1998. Daarna maken we een korte wandeling naar ons naburig instituut, Het Nieuwe Instituut.

18.30 - 20.00 uur
In Het Nieuwe Instituut, een lezing door Mark Wigley over de historische tentoonstelling Constant: New Babylon. We willen graag mensen die de tentoonstelling in 1998 hebben bezocht uitnodigen om korte herinneringen hierover te delen in een open mic setting... misschien kunt u dit overwegen?

Heeft u een herinnering aan het bezoek van de tentoonstelling 'New Babylon' in 1998? Bijdragen van het publiek zijn van harte welkom via dit formulier.

Voor dit programma is een geldig coronatoegangsbewijs vereist (een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of bewijs van herstel). Voor meer informatie bezoek je de website van het RIVM.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

Over Constant: New Babylon
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Vanaf zaterdag 6 november is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.