NL EN

SESSIE: New Radicalisms x Mala Kenza Badi

Live Reserveer tickets

SESSION presenteert de performance 'Transfer the Belonging' van Mala Kenza Badi tijdens het festival New Radicalisms.

New Radicalisms

New Radicalisms is een vierdaags festival dat gedeelde identiteiten, digitale realiteiten en culturen van het tussengebied onderzoekt. Van 30 juni tot 3 juli komen wijdverspreide diasporische stemmen uit of gerelateerd aan de WANA-regio (West-Azië en Noord-Afrika) samen in Rotterdam om de startvraag van de tweede editie van het festival te activeren: "maar... waar kom je eigenlijk vandaan?".

Voor sommigen een gewone vraag, voor anderen een zeldzame. Het festival is een gelegenheid om deze soms vertederende, maar meestal desoriënterende vraag complexer te maken. Wat zou je liever willen horen in plaats van "waar kom je eigenlijk vandaan"? Welke antwoorden kun je je voorstellen in plaats van de gebruikelijke? Welke definities van "ergens bijhoren" kunnen worden voorgesteld? Hoe verandert je antwoord, afhankelijk van de context? Hoe verstoren onze gedigitaliseerde persona's deze vraag?

De verbondenheid overdragen

'Transfer the Belonging' [De verbondenheid overdragen] is een installatie en performance lezing die de Marokkaanse migratiebeweging naar Nederland analyseert. Wat is er met het Marokkaanse lichaam gebeurd in de afgelopen 100 jaar, van kolonialisme tot migratie? Hoe kunnen we een proces van heling aangaan en de levens om ons heen bij dit proces betrekken?

Deelnemers

Netwerk

Series

back