NL EN

Prijsuitreiking: Viering van ons culturele ecosysteem

Online

Tijdens dit programma introduceert Ernest van der Kwast de winnaars van de eerste editie van een nieuw award programma, gericht op het culturele ecosysteem:

De Maker achter de Maker Award

Eerbetoon aan een maker die met feilloos vakmanschap en ondersteunende samenwerking onmisbaar is geweest voor een beeldend kunstenaar om het werk zo goed mogelijk te kunnen verwezenlijken.
Winnaar: Charly van Rest

De Berry Koedam Award

Eerbetoon aan een maker die met visuele documentatie van kunstwerken en tentoonstellingen, evenementen en artistieke gemeenschappen in Nederland een gevoel voor deze tijd heeft weten vast te leggen.
Winnaar: Dustin Thierry

De Visionary Award

Eerbetoon aan een maker die de weg heeft vrijgemaakt voor een betere artistieke omgeving en culturele sector in Rotterdam.
Winnaar: Aruna Vermeulen

In 2020 vierde Kunstinstituut Melly haar 30-jarig bestaan met deze prijzen, waarmee mensen worden onderscheiden die met hun beeldvorming, ambacht en belangenbehartiging een centrale rol hebben gespeeld bij de totstandkoming, presentatie en waardering van hedendaagse kunst. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, ramfoundation, en Stichting Droom en Daad.

Gezien de huidige stand van zaken met betrekking tot de Covid-19 pandemie en de veiligheidsmaatregelen van het RIVM, zal de uitreiking van de Awards een online-programma zijn dat wordt opgenomen bij Kunstinstituut Melly. Iedereen kan live meekijken via de livestream. Het programma verwelkomt ook de voordragers, jury's en supporters van deze prijzen.

Dit evenement markeert bovendien de start van de tweede editie van dit Awards programma, dat bestaat uit een open oproep, twee nominatieprocessen en de selectie van de winnaars door een onafhankelijke jury.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

back

Binnenkort! Vrijdag 13 Oktober 18-20 uur: FOCUS met Falke Pisano.

Check onze DOE MEE sectie voor meer events.