NL EN

Prijsuitreiking: Viering van ons culturele ecosysteem

Online

Tijdens dit programma introduceert Ernest van der Kwast de winnaars van de eerste editie van een nieuw award programma, gericht op het culturele ecosysteem:

De Maker achter de Maker Award

Eerbetoon aan een maker die met feilloos vakmanschap en ondersteunende samenwerking onmisbaar is geweest voor een beeldend kunstenaar om het werk zo goed mogelijk te kunnen verwezenlijken.
Winnaar: Charly van Rest

De Berry Koedam Award

Eerbetoon aan een maker die met visuele documentatie van kunstwerken en tentoonstellingen, evenementen en artistieke gemeenschappen in Nederland een gevoel voor deze tijd heeft weten vast te leggen.
Winnaar: Dustin Thierry

De Visionary Award

Eerbetoon aan een maker die de weg heeft vrijgemaakt voor een betere artistieke omgeving en culturele sector in Rotterdam.
Winnaar: Aruna Vermeulen

In 2020 vierde Kunstinstituut Melly haar 30-jarig bestaan met deze prijzen, waarmee mensen worden onderscheiden die met hun beeldvorming, ambacht en belangenbehartiging een centrale rol hebben gespeeld bij de totstandkoming, presentatie en waardering van hedendaagse kunst. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, ramfoundation, en Stichting Droom en Daad.

Gezien de huidige stand van zaken met betrekking tot de Covid-19 pandemie en de veiligheidsmaatregelen van het RIVM, zal de uitreiking van de Awards een online-programma zijn dat wordt opgenomen bij Kunstinstituut Melly. Iedereen kan live meekijken via de livestream. Het programma verwelkomt ook de voordragers, jury's en supporters van deze prijzen.

Dit evenement markeert bovendien de start van de tweede editie van dit Awards programma, dat bestaat uit een open oproep, twee nominatieprocessen en de selectie van de winnaars door een onafhankelijke jury.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

OPEN CALL: Maker achter de Maker Award
26 november 2021
Awards
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.