NL EN

TRAINING: Zoete gedachte, zoet woord en zoet gevoel - Het medicijn van suikerriet

Reserveer tickets Live

Taal: Engels en sommige dingen in het Spaans
Locatie: tentoonstellingsruimte op de derde verdieping

Afkomstig uit de hooglanden van de tropische Andes, waar veranderingen in vegetatie duiden op hoogteverschillen, werd ik geleerd planten te zien als de houders van ons territorium en verhalenvertellers. Ik werk met planten als dragers van migrerende en koloniale herinneringen. Mijn doel is om hun verhalen te ontrafelen als een rituele praktijk van een intieme dekolonisatie. — Lina Bravo Mora

Voor deze Training eren we het suikerriet (Saccharum officinarum), een plant die de schadelijke geraffineerde suiker wordt. Toch heeft dezelfde plant in minder verfijnde vormen zoals Panela hoge helende waarden en zorgt voor het levensonderhoud van vele families over de hele wereld.

We zullen samen ruimte creëren voor de complexiteit van suikerriet door zijn verhalen uit te pakken en enkele van zijn landschappen en arbeid te visualiseren. Vervolgens gaan we op een rituele manier deze verhalen met onszelf verbinden door een intiem journal over zoetheid en suikersculpturen te maken. We zullen bewegen met de melodieën van suikerriet en samen een voedende en medicinale Aguadepanela bereiden om ons de hele winter warm en gezond te houden.

Voor dit programma is een geldig coronatoegangsbewijs vereist (een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of bewijs van herstel). Voor meer informatie bezoek je de website van het RIVM.

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

84 STAPPEN
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.