NL EN

TRAINING: 5 Elementair Theater

Reserveer tickets Live

Taal: Engels en Nederlands
Locatie: tentoonstellingsruimte derde verdieping

In de Training 5 Elementair Theater creëren we ruimte voor de behoefte van ons lichaam om zichzelf expressief uit te drukken. Met performance als middel worden we begeleid door een serie aan oefeningen waarin we emoties therapeutisch behandelen met hun lichamelijke expressie, zoals lachen, schreeuwen, zingen en stem improvisaties. Door het intentioneel inzetten van deze expressies brengen we energie in ons lichaam in beweging en laten we spanningen los, wat de zelf-genezende kracht van het lichaam stimuleert. Daarnaast werken we ook met bewegings- en verbindingsoefeningen. Hierin onderzoeken we hoe ons lichaam zich verhoudt tot de ruimte en tot anderen in onze dagelijkse interacties.

Kerem Akar haalt zijn inspiratie voor deze training uit de Traditioneel Chinese Geneeswijze. Deze maakt gebruik van de 5 elementen filosofie: Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Binnen de 5 elementen wordt alles in het universum gecategoriseerd om zo inzicht te krijgen op de natuurkrachten en hoe ze met elkaar corresponderen. Zo zijn er bij elke 5 elementen een bijpassende orgaan en corresponderende emotie, waartussen een constante wisselwerking plaatsvindt.

Een emotie kan invloed uitoefenen op de corresponderende orgaan, net zoals een orgaan een emotie op kan wekken. Op deze manier werken we dus met de invloed die we uit kunnen oefenen op onze orgaansysteem met interventies in de vorm van expressies en beweging. Tot slot reflecteren we op hoe de 5 elementen aanwezig zijn in ons leven en hoe we deze filosofie op een concrete manier in ons dagelijks leven kunnen integreren.

Voor dit programma is een geldig coronatoegangsbewijs vereist (een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of bewijs van herstel). Voor meer informatie bezoek je de website van het RIVM.

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

84 STAPPEN
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.