NL EN

Romily Alice Walden

Romily Alice Walden is geboren in 1987 in Londen, en woont en werkt momenteel in Berlijn, Duitsland en Londen, UK. Walden is een transdisciplinair kunstenaar in wiens werk een queer, gehandicapt perspectief op de kwetsbaarheid van het lichaam centraal staat. Waldens werk houdt zich bezig met lichamelijkheid en de wisselwerking daarvan met andere sociale categoriseringen en machtsverschillen.

De kern van hun praktijk is een bevraging van belichaming onder het late kapitalisme. Het werk van Walden bevraagt de relatie van de hedendaagse westerse samenleving met zorg, tederheid en kwetsbaarheid in relatie tot onze lichamen, onze gemeenschappen en ons ecosysteem. Hen is geïnteresseerd in het vermogen (en falen) om lichamelijkheid, onderlinge afhankelijkheid en kwetsbaarheid te navigeren, zowel gemeenschappelijk als individueel. Hoe kan toegang generatief blijven? Wat zijn de grenzen van vertaling? Wat kunnen we vinden in de randen en grenslagen van bekwaamheid en somatische ervaring? De kwetsbaarheid van het lichaam staat sinds 2017 centraal in Waldens werk; recent werk probeert al te simplistische opvattingen van het gehandicapte lichaam te verstoren, en probeert een ethiek van zorg, een verbinding tussen het land en het lichaam, en een gekraakt concept van performance in gesprek te brengen met het werk. Walden’s praktijk omvat installatie, drukwerk, performance, video en gecodeerde arduino-controlesystemen, die allemaal worden uitgevoerd met een sociaal geëngageerde en door onderzoek gestuurde werkmethode.

Recente solotentoonstellingen zijn onder andere: The Split Is Vividly Revealed, Nars Foundation, New York, VS (2019); My Body Is The House That I Live In, SOHO20 Gallery, New York, VS (2019); Bodies In Space, Helmut Gallery, Leipzig, Duitsland (2018); Always Turned On, Southsquare Gallery: Thornton: UK (2017). Recente groepstentoonstellingen zijn onder andere: KNOW MY NAME, National Gallery of Australia, Australië (2020); caring structures, Kunstverein Hildescheim, Hildescheim, Duitsland (2020); Other Rooms, Rupert Art and Education Centre, Vilnius, Litouwen (2020); PRESENTS: Salon for Aesthetic Experiments, Haus der Kulturen der Welt, Berlijn, Duitsland (2020); Bodies Beyond straight composition, OGR, Turijn, Italië (2020); Lull, Lulla, Lullen, Cue Arts: New York: USA (2020); When the Sick Rule the World, Alte Fabrik, Rapperswil, Zwitserland (2020).

Als onderdeel van de nieuwe huisstijl van Kunstinstituut Melly zijn we de website aan het vernieuwen. Sommige functies zijn misschien nog niet toegankelijk, maar we werken eraan. Dank u voor uw geduld.