NL EN

Ana María Millán: Trescaras, tres mundos

Reserveer tickets Extern

Vandaag opent in het Museo de Arte Moderno de Medellín de tentoonstelling Trescaras, tres mundos, een solotentoonstelling van kunstenaar Ana María Millán. Het artistieke onderzoek van Ana María Millán, tevens het hoofdonderwerp van deze tentoonstelling, richt zich op de relatie tussen digitale culturen, gender en performativiteit.

De tentoonstelling is samengesteld door onze directeur Sofía Hernández Chong Cuy en onze Curator of Exhibitions & Art Commissions Rosa de Graaf en mede gepresenteerd door Kunstinstituut Melly. De tentoonstelling was als eerste te zien bij voorheen Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst (nu Kunstinstituut Melly) van zondag 9 september 2018 tot en met zondag 13 januari 2019.

De tentoonstelling toont drie van haar animaties. Naast Wanderlust (2017), gemaakt in opdracht van inSite/Casa Gallina en geproduceerd in Mexico-City, betreft het animaties die tot stand kwamen in haar geboorteland Colombia en in Duitsland, waar de kunstenaar momenteel is gevestigd. Daarnaast is een serie aquarelportretten van mensen en hun zelfgecreëerde gaming personages te zien. Deze groep was nauw betrokken bij de totstandkoming van de animatie en is er uiteindelijk ook in opgenomen. Dergelijke samenwerking met video gaming en Live Action Role Playing (LARP) communities ligt altijd ten grondslag aan het werk van Millán. Animaties stellen haar in staat om een betekenisvolle plaats te creëren in onze wereld, of die ruimte waar nodig op te eisen. Aquarel is voor haar het materiaal bij uitstek om de fluïde identiteit te verkennen van de fantasy-karakters die zo typerend zijn voor de cultuur rondom videogames.

Deelnemers

Curators

Netwerk

Verwante items

Tentoonstellingsarchief, 1990-2020
Archief
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.