NL EN

FOCUS met Simon Fujiwara, een rondleiding door de tentoonstelling met hem en onze directeur Sofía Hernández Chong Cuy

Reserveer tickets Live

Ter gelegenheid van de solotentoonstelling van Simon Fujiwara, die binnenkort afloopt, keert de kunstenaar terug naar Rotterdam om samen met ons zijn project Who the Bær te onderzoeken, waarin zijn creatie van een nieuw stripfiguur centraal staat. Ontmoet ons op deze dag in de tentoonstellingszalen voor een gesprek met de kunstenaar en directeur Sofía Hernández Chong Cuy. Tijdens hun rondgang door de tentoonstelling zullen ze Simon's werk bespreken en nadenken over de rol van Who als avatar om de genoegens en trauma's, het geweld en de vreugdes van het leven in de gemedieerde moderne wereld te onderzoeken.

Fujiwara begon met tekenen en collages van versies van zijn beer tijdens de eerste lockdown in Berlijn in 2020. De kunstenaar introduceerde Who als een absurdistische creatie en benadert het als een reductieve lens waarmee hij nadenkt over de complexe mechanismen van het definiëren van een zelf in een door beelden gedomineerde wereld. Dit is de eerste tentoonstelling van de kunstenaar in Nederland en er wordt een persoonlijk archief van meer dan 100 beelden en "denk-werken" gepresenteerd. 

Deelnemers

Series

Verwante items

Simon Fujiwara, nieuw werk
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.