NL EN

FOCUS met Sasha Huber, een rondleiding door de tentoonstelling met haar en curator Rosa de Graaf

Reserveer tickets Live

Ga in gesprek met kunstenaar Sasha Huber en onze curator tentoonstellingen en kunstcommissies Rosa de Graaf. Tijdens hun wandeling door de tentoonstelling zullen zij het archiefonderzoek en de ervaring die zij hebben opgedaan bij het creëren van de tentoongestelde kunstwerken onderzoeken, vragen stellen bij het potentieel van kunst om symbolische heredicatie teweeg te brengen.

De tentoonstelling van Sasha Huber in Kunstinstituut Melly verkent de decennialange betrokkenheid van de kunstenaar bij de politieke activistische campagne Demounting Louis Agassiz. De campagne werd in 2007 opgericht door de Zwitserse historicus Hans Fässler, die de racistische nalatenschap van de in Zwitserland geboren natuuronderzoeker en glacioloog Louis Agassiz (1807-1873) openbaar wilde maken. Als lid van het Demounting Committee heeft Huber talrijke interventies uitgevoerd op aardse en buitenaardse locaties die de naam van Agassiz dragen. 

De discussie zal niet alleen gaan over de parameters van de tentoonstelling, maar ook over Huber's betrokkenheid bij andere werkterreinen van het instituut. Of het nu is als lid van de adviescommissie van Kunstinstituut Melly's Initiatief tot Naamsverandering, haar rol als moderator binnen de leesgroep Vistas of Modernity, of als deelnemer aan onze onlangs gelanceerde podcast, Name Takes

Deelnemers

Series

Verwante items

Het initiatief tot naamsverandering
NCI
Pilot seizoen van Name Takes
27 juli 2021
Podcast
Sasha Huber, een solotentoonstelling
Tentoonstelling
BOEKEN 'Vistas of Modernity' met o.a. Gloria Wekker, Nancy Jouwe, Rolando Vazquez
11 september 2021, 15:00
Live
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.