NL EN

The Mixer: Collecting Performance met Catherine Wood (Tate Modern)

Live

Locatie: Kunstinstituut Melly
Reserveringen: Beschikbaar via het VIP-programma van Art Rotterdam

Kan performance kunst verzameld worden? Wat betekent het om een performance te verwerven? Hoe is de praktijk van het verzamelen van performance in de afgelopen twee decennia veranderd?

Kunstinstituut Melly presenteert een seminar met Catherine Wood, Head of Programs bij de Tate Modern in Londen. Wood staat bekend om haar innovatieve rol in het openstellen van museumcollecties voor de geschiedenis van performancekunst en is auteur van de boeken 'Performance in Contemporary Art' (Tate Publishing) en 'Yvonne Rainer: The Mind is a Muscle' (Afterall Books). Het programma wordt gemodereerd door Sofía Hernández Chong Cuy, directeur van Kunstinstituut Melly, en is gelijktijdig met de tentoonstelling Still Shifting, Mother Field van kunstenaar Jennifer Tee, bestaande uit nieuwe werken in keramiek, textiel, performance en collage.

Dit programma wordt gepresenteerd als onderdeel van The Mixer, een feestelijke samenwerking geïnitieerd door Kunstinstituut Melly in samenwerking met de Ateliers, de Jan van Eyck Academie, de Rijksakademie van Beeldende Kunsten en met Rotterdamse partners Art Rotterdam en Het Nieuw Instituut.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

back

Wegens de installatie van nieuwe tentoonstellingen zijn de tweede verdieping en de MELLY boekwinkel gesloten tot de opening op 9 juni van 18 tot 20 uur! Ondertussen kun je onze 84 STAPPEN tentoonstelling op de derde verdieping gratis bezoeken.