NL EN

Witte de With Publishers at New York Art Book Fair and MISS READ: The Berlin Art Book Fair

Witte de With Publishers neemt ook in 2013 weer deel aan de New York Art Book Fair; waar u ons kan vinden in Room R op de 3e verdieping. Tegelijkertijd is Witte de With Publishers ook aanwezig bij de nieuwe editie van de Miss Read boekenmarkt in Berlijn. In beide gevallen deelt Witte de With een stand met Casco, Utrecht.

Op beide beurzen bestaat het aanbod van Witte de With uit: Rotterdam- Sensitive Times (red. Amira Gad en Nicolaus Schafhausen) – de laatste editie van de Rotterdam-reeks van de Witte de With Publishers -, en de publicatie en het laatste deel van het project Morality in Fragments (red. Amira Gad), dat het resultaat is van het één jaar durende project Morality (2009-2010).

Verder vestigt Witte de With dit jaar de aandacht op WdW Review (red. Adam Kleinman, Defne Ayas, Virginie Bobin, Amira Gad), een nieuw online platform dat bestaat uit vier katernen, die alle een verschillende inhoud bieden. Zo bestaat de eerste sectie uit een aantal ‘krantenartikelen’ afkomstig van verschillende internationale redacties; het tweede katern biedt ruimte voor gestructureerd debat; het derde deel is een open katern voor kritisch en innovatief schrijven dat verweven en verbonden is aan/met het programma van Witte de With. In het laatste katern krijgt een schrijver de ruimte om een beschouwing te geven over een specifiek beeld.

Deze nieuwe online publicatie wordt verder belicht in een evenement binnen het programma van de NYABF dat plaatsvindt in de PS1 project ruimte Classroom (voor meer informatie, zie hieronder).

In Berlijn brengt Witte de With Publishers de laatste editie van Queer Zines onder de aandacht, deze is verkijgbaar in twee uitgaves en wordt gepresenteerd samen met Witte de With’s tentoonstelling The Temptation of AA Bronson. Tijdens dit evenement is de kunstenaar AA Bronson aanwezig om publicaties te signeren.

PANELDISCUSSIE op VRIJDAG 20 SEPTEMBER (6 PM) in Berlijn

Ter gelegenheid van de tweede en herziene editie van Queer Zines (Red. AA Bronson en Philip Aarons) vindt er een paneldiscussie plaats met AA Bronson en gasten op de Miss Read Art Book Fair in Berlijn. De auteur is daar ook aanwezig om te signeren.

LEZING op ZONDAG 22 SEPTEMBER

Billie Holiday vertelde ooit dat ze tijdens het afkicken van drugs niet hield van televisie kijken. Hoewel het een terloopse opmerking was, koppelt haar associatie beelden aan drugs als twee instrumenten die zowel stimuleren als verdoven. Voortbouwend op zo’n tegenstrijdig recept, worden schrijvers gevraagd om de manieren te onderzoeken waarop een passief beeld kan transformeren naar een actief collectief bewustzijn. In dit vierde katern ontrafelen en deconstrueren verschillende schrijvers, kunstenaars en academici één beeld om zo een discussie te stimuleren over het gebruik, en de (zij-)effecten van beelden en narratieven.

Op zondag 22 september gaat WdW Review-hoofdredacteur Adam Kleinman in op de betekenis van het alom aanwezige beeld, en de tekens en symbolen die ons dagelijks leven overspoelen.

back