NL EN

TRAINING: Sentient Body and Dance door Alexandra Loembé (Nederlandstalig)

Uitverkocht Live

Voertaal: Nederlands
​Locatie: Kunstinstituut Melly, tentoonstellingsruimte op de derde verdieping.

Ervaar plezier in dans, geef je creativiteit een boost, leer je intuïtie te volgen en wees nieuwsgierig naar wat voor moois er in jou schuilt!

Deze les is voor zowel minder als meer ervaren bewegers/dansers en voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruiken van dans om zich te uiten. We streven ernaar een veilige ruimte te creëren door middel van een holistische dansbenadering en muziek die de zintuigen prikkelen en je helpen aarden. Gun jezelf een moment in het "nu", om het fysieke, emotionele en energetische lichaam te ontdekken door middel van lichaamsbewustzijn en een kinderlijke speelsheid. Samen gaan we aan de slag met oefeningen die je sensorische en kinesthetische bewustzijn stimuleren. Samen met danseres, docente en choreografe Alexandra Loembé, zullen we werken vanuit de ademhaling, ritme, je eigen fantasie en het lichaam als geheel. Deze TRAINING is een moment om jezelf te omarmen en je over te geven, om avontuurlijk te zijn, warmte en dankbaarheid te voelen, te groeien, te genieten en mee te bewegen met het stijgen en dalen van je energieniveaus, en vooral om jezelf te zijn.

 

De TRAININGEN zijn proactieve workshops die plaatsvinden als onderdeel van onze jaar-lange tentoonstelling 84 STAPPEN. Hier transformeert Kunstinstituut Melly haar  tentoonstelling  op de derde verdieping in een dynamische ruimte met kunstwerken en installaties die allemaal gaan over de  thema’s geestelijke gezondheid en toegankelijkheid. Het hele jaar door wordt de tentoonstelling 84 STAPPEN geactiveerd door middel van therapeutische TRAININGEN van 60 minuten, die in de weekenden plaatsvinden en worden begeleidt door ​​een diverse groep (gezondheids) zorgprofessionals.

Deze TRAININGEN maken ruimte om de kunstinstallaties van 84 STEPS om te vormen tot ruimtes van herstellende activering.De relatie tussen fysieke architecturen, sociale structuren en ervaringen van persoonlijke en sociale gezondheid worden onderzocht in workshops zoals aromatherapie, meditatie en dans. Het betrekken van publiek, gezamenlijke zorg en actieve participatie staan hierbij ​​centraal. We nodigen je uit om deel te nemen, uit te wisselen en je lichaam en geest met ons mee te bewegen in deze wekelijkse TRAININGS-programma's. Om deel te nemen aan één of meerdere TRAININGEN kunt u zich hier aanmelden.

De TRAININGEN zijn door het hele jaar door verdeeld op basis van drie thematische clusters:

Zelfzorg (juni - september 2021)
Medicijnen, waanzin en magie (oktober - december 2021)
Zorg voor rechtvaardigheid (januari - maart 2022)

Deelnemers

Curators

Series

Verwante items

84 STAPPEN
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.