NL EN

A Mic of One’s Own: Radical Feminist Therapy

Online Reserveer tickets

Voor deze Engelstalige editie van A Mic of One's Own bundelen Kunstinstituut Melly en The Writer's Guide (to the Galaxy) opnieuw hun krachten! Deze keer laten we ons inspireren door de installatie van Inga Zimprich over de radicale feministische therapiebewegingen van de jaren zestig en zeventig.

Wat zijn jouw gedachten over geestelijke gezondheid en zelfzorg? Kunnen we feminisme gebruiken om onszelf mentaal te versterken? En hoe kunnen we therapie gebruiken om het patriarchaat omver te werpen? Breng je gedachten onder woorden: een gedicht, een essay, een gesproken stuk, zelfs een liedje. Mail ons voor 25 april op info [​at​] thewritersguide.nl om kans te maken op een plek in de line-up op 7 mei.

Line-up:
​Eelkje Christine Bosch
Nikki Verhoeven
McKenna Faulkner
Loulou Elisabettie
Francesca Von Cigno
Viana Afoumou
Simone Zwitserloot
Denise van Dillen
Elina Alekseeva
Imme Visser
Host: Yaël van der Wouden

Eind jaren zestig ontwikkelde Radical Therapy zich in de VS als een beweging van therapeuten en activisten. Het doel was om de therapeutische middelen te democratiseren en te de-professionaliseren als middelen voor sociale empowerment en politieke verandering. In 1975 verzorgden de feministen Gail Pheterson en Lillian Moed trainingen voor groepen Nederlandse feministen. Uit deze eerste trainingen ontstonden de Feministische Oefengroepen Radikale Therapie. Zij vormden een beweging van feministische Radikale Therapie die al snel veel mensen in Nederland betrok. Voor de tentoonstelling 84 STEPS in Kunstinstituut Melly maakt Inga Zimprich een tentoonstelling waarin historisch beeldmateriaal van deze bewegingen wordt verweven, inclusief interviews met de vroege protagonisten en hedendaagse beoefenaars.

Netwerk

Verwante items

back

Bezoek Kunstinstituut Melly met de Museumkaart van iemand anders! Alleen tijdens Museumweek van 1—7 April. Lees meer