NL EN

TRAINING: Als kruiden samenkomen, hoe bitter kunnen we gaan?

Reserveer tickets Live

Taal: Voornamelijk Engels, Nederlands of Kantonees als het gaat om de naam voor de kruidenthee
Locatie: tentoonstellingsruimte derde verdieping

Heb je last van puistjes en keelpijn? Wellicht heb je veel yeet hay eten gegeten - alles dat gefrituurd, vettig of pittig is. Wat je misschien nodig hebt, is een mooie keramische kom met "verkoelende thee" (Chinese kruidenthee; Leung cha in het Kantonees) - een immaterieel cultureel erfgoed dat nog steeds populair is in Hong Kong om de overmatige hitte en vochtigheid van het lichaam te minimaliseren.

Hier brengen wij drie populaire kruidentheeën voor u om te testen, aan te raken, te voelen en hun effecten te begrijpen. Het in de hand nemen van een thee roept collectieve nostalgie en jeugdherinneringen op over de ontmoedigende Hongkongse drank. De kunstenaars Jessie Tam en Zheng Tianyi voelden de behoefte om deze praktijken te behouden toen ze kwamen werken in een cultuur waar dit ontbrak. Opgroeiend in een complexe maatschappij vol spanningen en angst, lenen zij de kracht van kruidenthee om te leren goed voor zichzelf te zorgen en het te gebruiken als brandstof voor zowel rouw als genezing.

Curators

Netwerk

Series

Verwante items

84 STAPPEN
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.